HPC DAY 2007 – приголомшливий успіх

У 2007 році подія HPC DAY стала для нас приголомшливо успішною. Звісно ми працювали над тим, що на подію прийшло багато людей, над висвітленням в пресі, на поії був цікавий і масштабний контент, але ми не очікували такого напливу учасників. Протягом дня, подію відвідало понад 200 людей (з яких одночасно близько 150), включаючи коло десятка іноземних гостей. Для події ми винайняли залу виставкового центру та декілька приміщень для паралельних інформаційних треків.

Традиційно організаторо виступив ПНВП “ЮСТАР” а спонсорами Intel, SGI, APC, а також несподівано добавився Microsoft та Voltair, який якраз виводив на ринок новий продукт – Windows HPC Server 2008. У 2007 ще не було повноцінного рішення, але вже був готовий набір інструментів, який спрощував побудову обчислювальних кластерів на базі Windows.

В цьому році також був окремий трек з науковими доповідями. Пізніше стало зрозуміло, що для науковців є критичним створення конференції, яка б мала відповідний науковий статус і дозволяла оформити публікації наукових статей. І вже в наступні роки, Інститут Кібернетики, пізніше спільно з НТУУ “КПІ” запускають подію HPC-UA, орієнтовану на наукову спільноту. Декілька років поспіль, події HPC DAY та HPC UA відбувалися паралельо, одна з одною.

 


Posted

in

by