HPC DAY 2010 – Зорієнтованість на гібридні платформи

По звичаю останніх кількох років, конференція, присвячена високопродуктивним обчисленням, відбулася в стінах НТУУ “КПІ” і зібрала велику кількість учасників – програмістів, науковців, що використовують складні розрахунки у своїх дослідженнях, а також системних адміністраторів.

Програма події, яка відбулася 14 жовтня, включала широкий перелік доповідей від основних міжнародних гравців у сфері HPC-рішень, зокрема HP, Intel, Microsoft, NVIDIA, SGI, APC (як інфраструктурного представника), а також спеціалістів у галузі програмування та наукових центрів країни. Також варто відзначити, що серед гостей конференції був представник міжнародної організації HPC Advisory Council, членами якої є й українські компанії.

Важливими темами конференції були гібридні платформи та їх розвиток. Презентація Дмитра Конягіна з NVIDIA на тему “Tesla – більше продуктивності на долар, Вт, м2” відобразила популярність платформи Tesla, яка дозволяє значно підвищити продуктивність обчислювальних систем, якщо завдання програмується з використанням мови CUDA.

HP розповів про свої серверні продукти та системи зберігання даних. Зокрема, Александр Головченко вказав, що HP має суттєву частку в ринку кластерних HPC-систем та є провідним постачальником узлів для них. Серія StorageWorks X9000, орієнтована на сферу високопродуктивних обчислень, пропонує унікальне рішення для організації єдиного адресного простору об’ємом 16 ПБ.

Подія також відзначилася виступами від компаній-виробників ПО та обладнання, яке використовується для створення HPC-рішень: Altair, APC, Intel, Microsoft, NVIDIA, SGI


Posted

in

by