HPC DAY 2018 – окремий трек з HPE Reimagine 2018

HPC DAY 2018 пройшла в рамках HPE Reimagine 2018. На цей момент я вже декілька років працював в компанії Hewlett Packard Enterprise і відповідно проводив конференцію зі своїм новим роботодавцем. Це врешті значно спрощує весь процес організації, так як більшість процесів бере на себе команда маркетингу компанії. У 2018 ми вирішили робити подію як окремий трек великого заходу який компанія проводила для анонсу нових продуктів та реорганізації структури в регіоні.

На конференцію приїхали учасники з України, Азербайджану, Вірменії, Білорусії та Грузії. Проте в програмі заходу також взяли участь відомі спеціалісти з ІТ-компаній, які представляли регіони Європи. На події відбулися панельні дискусії та тематичні сесії, окремий трек було виділено для HPC DAY 2018. Також були організовані демонстраційні зони, де учасники могли дізнатися про сучасне обладнання відповідно до тематики конференції, спілкуватися з представниками компаній та обговорювати можливі співпраці.

На початку конференції з привітанням звернувся Андрій Пищиков, генеральний директор “HPE Україна”. Він зазначив, що незважаючи на реорганізацію компанії, її присутність в Україні залишається активною. Внутрішні бізнес-процеси та логістику вдосконалюють, але партнерські відносини та підхід до просування залишаються сталими. Це дозволить компанії стати більш гнучкою та реагувати на ринкові запити для подальшого розвитку бізнесу.

Ксав’є Делоре, керівник програм НРЕ з високопродуктивних обчислень та штучного інтелекту в регіоні ЄМЕА, розповів, як технології HPE допомагають досягати найкращих результатів учасникам автогонок “Формула-1”. Зміни в регламенті гонок призводять до значних трансформацій болідів, а використання обчислювальних систем HPE дозволяє командам ефективно вдосконалювати їх технічні характеристики.

Павло Кравченко, співзасновник компанії Distributed Lab, яка розробляє корпоративні блокчейн-рішення та співпрацює з HPE над модульною інфраструктурою для управління цифровими активами, представив доповідь “Зміна глобальної фінансової інфраструктури через Blockchain”. Він пояснив, що блокчейн – це метод зберігання та синхронізації даних між недовірливими сторонами. Сьогодні блокчейн застосовується в голосуванні, публічних реєстрах, управлінні ланцюгами постачань та інших сферах.

В раках тематичного треку HPC DAY 2018, присвяченого високопродуктивним обчисленням виступали представники Hewlett Packard Enterprise, NVIDIA, Altair. Врешті сам трек відвідало більше 100 учасників, і як зазвичай були наші постійні відвідувачі, що експлуатують високопродуктивні обчислювальні системи останні 10 та більше років.

Ця конференція була важливим подією для спеціалістів ІТ-галузі, що представляли різні країни та компанії. Вона сприяла обміну досвідом та презентації новітніх технологій, що впливають на розвиток сфери високопродуктивних обчислень.

Наступного року прийшов COVID, а надалі прийшла велика війна, відтак ми вимушені були зробити паузу. Але ми на цьому не зупиняємось. Ми активно працюємо над проектами, що допомагають розвивати високопродуктивні обчислення, в різних сферах. Сподіваємось, що наші роботи в тому числі сприяють перемозі України над російськими загарбниками.

 


Posted

in

by